Allt du behöver veta om blöjor

Allt du behöver veta om blöjor

Förmågor som en blöja borde ha

I jakten på en blöja som lever upp till ens höga standard bör man fundera över hur kapabel varje blöja är inom sitt användningsområde.

Vad är det egentligen som blöjor ska kunna åstadkomma? Vilka förmågor ska blöjan ha för att anses vara högkvalitativ? Svaren är mindre komplicerade än vad man kanske tror.

  1. Det man bör lägga lite extra stor vikt på är att blöjan ska kunna sättas på utan några svårigheter. Detta leder oss tillbaka till den tidigare punkten kring olika blöjtyper. En byxblöja har exempelvis en tendens att vara lätta när det gäller blöjbyten, men för de mindre barnen kan dessa verka stora och klumpiga. Det är givetvis även viktigt att blöjan är högkvalitativ så att man kan byta den flera gånger utan att blöjan slits ut från öppningarna och stängningarna.
  2. Punkt nummer två har att göra med bekvämligheten. En blöja som sitter bra kommer att resultera i ett gladare barn som slipper att utstå sår och dylikt på grund av att det skaver. Genom att investera i en bekväm blöja minskar risken för att barnets hud ska bli irriterad och skadas.
  3. Det är långtifrån alla som tar ventilationen på allvar, men den här punkten kan göra mycket för att hålla barnet friskt. En blöja med ypperlig ventilation låter huden andas, vilket återigen är en hjälpande hand mot att slippa irritation och skador.
  4. Den nästsista punkten är någonting som många tar för givet att alla blöjor har, men hur absorberande de är kan skifta ganska rejält beroende på vilken blöja man väljer. För att få lite ytterligare information kring vilka sorts blöjor som absorberar vätska på bästa sätt, var vänlig ta en titt under ”Den stora mängden material” som vi talade om ovan. Kom alltid ihåg att det kan leda till infektioner och andra hemskheter om ens barn bär en blöja som inte absorberar vätska på ett välfungerande vis.
  5. Då har vi nått den sista punkten på listan: nämligen hur elastisk och anpassningsbar blöjan är. När barnet försöker att krypa eller leka ska blöjan aldrig hindra dem eller på något sätt göra det svårt för dem att ta sig fram. När allt kommer till kritan får man testa sig fram tills man känner att man har funnit den perfekta blöjan till sitt barn.