Bästa blöjhink

I början tänker många nyblivna föräldrar att så farligt luktar inte avföringen...ja under de första månaderna. Stanken blir mer besvärande när barnet barnet äter vanlig mat. En blöjhink för blöjor är en klok investering. Med rätt tillslutning så förhindrar obehaglig och dålig lukt i ert hem. 

Labbet informerar med 10 tips: 

1. Vanligtvis i början när barnet ammar och äter ersättning blir det inte särskilt mycket bajslukt. Det är först när alla smakportioner samt fast föda som gör det väldigt intressant att ha just blöjhink. Första tipset är att slänga bajset i toaletten om det är rätt fast form innan du lägger ner i blöjhinken. Det är optimalaste sättet att minska på lukten. 

2. Om man bor i en mindre lägenhet är en luktfri blöjhink viktigare än om man har flera badrum & toaletter i huset. Att ha en varm lägenhet med bajsluktande blöjor är rätt oskönt. Skaffa en pedalhink till exempel Brabantia som du kan fästa parfym till pedalhink. Det blir att du kan få en fräsch och trevlig doft när du öppnar din pedalhink.

3. Köpa blöjhink med blöjpåsar som sluter till lukten samt doftar gott. (Dock lite dyrt med refill, de tjänar på refillen). 

4. Fixa egna refill med att spara blöjhinkspåsehållare och själv köpa plast som man kan fylla på. Dock tar lite tid att fylla på refillen men så mycket billigare än orginal. Vi rekommenderar dock orginal för att supporta de som utvecklat fina designprodukter. 

5. Är det ok att ha en blöjhink utan pedal och bara öppna med händerna? Ja för man kan alltid slänga blöjan i efterhand. Många gånger springer barnet iväg och du får städa undan. I börjar när barnet ligger snällt på skötbordet är det ok att använda fotpedalen. Barnet vrider inte ännu och det är ingen fara att gosa med barnet en stund på skötbordet. Det är mer en utmaning när barnet lärt sig att vrida runt och kryper iväg. 

6. Blöjhink som inte rengörs regelbundet samlar på sig bajslukt och vi rekommenderar att skölja själva blöjhinken nån gång per månad för att minska på bakterier. Samt torka av med någon våtservett då och då runt handtag och öppningen. 

7. Blöjhink som inte väger så mycket kan bli en leksak i barns ögon och då gillar de putta runt blöjhinken. Sen faller den omkull och då är det mindre roligt för oss vuxna. Lärdom köp en tyngre variant eller fäst blöjhinken mot vägg. 

8. Att slänga blöjan bland vanlig hushållssopor är ok så länge det är kiss och inte bajs. Vi skulle rekommendera blöjpåsar som ICA säljer som är bra även när ni är utanför hemmet. Lite som att plocka bajs efter hundar. 

9. Blöjhinkar som har en liten mynning kan vara irriterande när man har världens största kissblöja. Sluta pressa ned den och lägg i vanliga hushållssopor. 

10. Man vänjer sig med bajslukten som föräldrar och en bra indikator att se om barnet har ätit bra. Att ta bort helt med bajslukt är inte lätt men frågan är bara med vilken parfym vill du blanda bajslukten med. Välj så det passar er familj. 

Labbets favorit är... Tommee Tipees Sangenic blöjhink: Denna blöjhink försluter och förpackar varje enskild blöja. En blöjhink som stänger in lukt är viktig om man bor i mindre lägenhet. Speciellt om man kanske inte har lust att slänga sopor varje dag. Det finns sätt att minska kostnaden för blöjhinkpåsar eftersom det finns sätt att göra egna refiller. Tags


Du kanske också gillar

Baby Startkit Checklista
Bra prylar att ha hemma
Lämna en kommentar
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}