Blöjans storlek

Blöjans storlek

Alla ser vi olika ut, och en typ av blöja kommer inte att passa varje enskilt barn. Just därför finner man blöjor i en rad olika storlekar så att man kan se till så att ens barn får den bästa möjliga passformen. Vid storleksval kan det vara bra att komma ihåg hur man antingen kan köpa en sorts ”En Storlek Passar Alla” blöja eller en blöja som är av en viss specifik storlek (exempelvis small, medium och large) Oavsett vilken typ man i slutändan väljer kan man skatta sig lycklig att de flesta sorters blöjor som vi har nämnt ovan finns att hitta i alla storlekar.

En Storlek Passar Alla

De blöjor som vanligtvis går under beskrivningen ”En storlek passar alla” är en blöja som man har möjlighet att justera så att passformen blir nästintill perfekt för ens barn. En majoritet av yngre barn kan använda dessa oavsett om de nyligen har kommit till världen eller om de är på gränsen till att sluta använda blöjor. Sättet som man justerar blöjan på är i de flesta fall med hjälp av de främre knapparna. En positiv aspekt av dessa blöjor är just att man slipper kostnaden av att konstant införskaffa sig nya blöjor. Efter dess att barnet blir större behöver man nämligen inte köpa nya blöjor, utan kan istället justera de blöjorna som man redan har. Det man bör tänka på är att barn som är under en månads ålder kan ha svårt för dessa blöjor. De kan uppfattas som lite för stora, men detta behöver man dock inte oroa sig för när barnet närmar sig en månads ålder.

Blöjor i olika storlekar

Om man vill välja en blöja som redan har en bestämd storlek är detta givetvis ett bra alternativ. Blöjor kan köpas i alltifrån small och medium till large. I de flesta fall tar man hänsyn till barnets vikt när man väljer den perfekta blöjan. Det positiva med en blöja som har en specifik storlek är just att passformen inte på något vis blir klumpig för yngre barn. Man kan i slutändan försäkra sig om att den blöja som man väljer kommer att passa. Det lite negativa är givetvis att man tvingas slänga ut blöjor och köpa nya medan barnet blir äldre. Det här alternativet är därför mer kostsamt än blöjorna som kan justeras.