Bra prylar att ha hemma

När vi skulle köpa saker innan förlossningen var det många saker som inte alls kom med i listan. Nu i efterhand så skulle vi inte köpt så många klädesplagg eftersom man fick så mycket i presenter. Dessutom är det många saker som de vanliga listor glömmer bort att lista upp. När man sedan är trött så orkar man inte springa iväg och handla sakerna. Det finns dock mycket man kan handla online som gör livet lite enklare. Här är tips på saker som har underlättat för oss. 

  • Babyövervakningskamera: Netgears Arlo Baby, spara tid och ägna din tid åt en annan aktivitet medan ditt barn sover.
  • BröstpumpningsBH: Medela Easy Expression BH, handsfree-pumpning gör att du kan göra saker med dina händer medan du pumpar bröstmjölk. Plus vila tummarna och händerna när du ändå bär på barnet flera timmar om dagen. ​​ 
  • IKEA Krama tvättlappar: Tvättlappar för bara 29kronor för 10stycken. Bättre att använda något man kan tvätta och det är 100% bomull. Har alltid med någon i skötväskan, barnvagnen, jackan, nattduksbordet m.m. Helt enkelt ett måste!
  • Bärsele/Bärsjal: Bra att ha hud mot hud i början med bärsjal för mindre bebisar. Tips är att inte köpa för många plagg under storlek 50 i början. För bebisen kommer ändå behöva vara hud mot hud i början och man kommer vara hemma den första tiden. Bärsele brukar funka bättre när barnet är lite större. Det finns bärsele som funkar för nyfödda barn. 
  • Babygym: barnet kommer ha så roligt i den plus att det är bra för deras utveckling. 
  • Mimos kudde: Denna är den säkraste kudden för att förebygga samt behandla skallasymmetri. Dyrast men bäst. 
  • Cocoonababy Nest (Redcastle): Denna nest är perfekt att använda under de första tre månaderna. Barnet ligger tryggt och kan få ögonkontakt med sin omgivning samtidigt som den motverkar platthuvud. Lätt men stabil. 
  • Medela Calma dinapp/flaska: Om du tänker flaskmata i sidan om amning är denna sugnapp perfekt för att bebisen skall bibehålla den naturliga sugtekniken. Den är utvecklad för att passa flaskmatning med bröstmjölk.
  • Tommee Tippee Sangenic blöjhink: Denna blöjhink försluter och förpackar varje enskild blöja. En blöjhink som stänger in lukt är viktig om man bor i mindre lägenhet. Speciellt om man kanske inte har lust att slänga sopor varje dag. Det finns sätt att minska kostnaden för blöjhinkpåsar eftersom det finns sätt att göra egna refiller. 
  • Ersättningsmjölk i tetra pak: Om det krånglar med amningen vill du inte låta barnet vara hungrig och tappa vikt. Ha alltid i skafferiet ersättningsmjölk redo ifall det händer att mamman inte orkar amma eller är sjuk. Dessutom enkelt att ta med eftersom det är färdigblandat och redo att användas direkt. 

Tags


Du kanske också gillar

Baby Startkit Checklista
Lämna en kommentar
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}