Att byta blöja på bästa sätt

Att byta en blöja på bästa sätt

Innan vi dyker ner i de mer djupgående detaljerna kring den perfekta blöjan kan det vara värt att lite allmänt veta hur man ska gå tillväga för att byta en blöja.

Det är inte alla som vet hur den här processen bör utföras för att nå det bästa resultatet, och självfallet är det inte alltid lätt när man har att göra med en liten människa.

Hur ofta ett barn utför sina behov kan bero på en mängd variabler, men med yngre barn kan det i runda slängar bli nio gånger varje dygn. När det kommer till lite äldre spädbarn behöver man inte byta blöja lika ofta, men det är givetvis alltid bra att kunna grunderna kring hur blöjbyten ska gå till.

Innan man börjar ska man komma ihåg att aldrig vända sig bort från barnet så att han eller hon inte är under tillsyn. Om man är tvungen att nå ett objekt på distans ska ens hand alltid vila på barnet.

När barnet har bajsat gäller det först av allt att man tvättar av dem noga. Till detta kan man ta hjälp av barnolja som inte är parfymerad eller helt enkelt bara vanligt vatten.

Med en tvättlapp ser man till så att barnets rumpa tvättas ren, och detta görs alltid framifrån och bakåt för att förhindra att rester av avföring sprids. Därefter är det dags att sätta på den nya blöjan.

På blöjan finns det en så kallad kardborreknäppning, och det är på denne som barnets rumpa ska läggas ner efter dess att man har öppnat upp den nya blöjan.

Den främre delen av blöjan ska sedan vikas upp till magen på barnet. Fäst därefter blöjan med hjälp av kardborreknäppningen, och se till så att själva kardborren hamnar precis över det färgade området som man kommer att se på den främre delen av blöjan.

Det finns dessutom skydd vid benen som ser till så att ingenting läcker ut, och dessa ska fällas ut för att fungera på rätt sätt. Vóila! Nu har man bytt sin första blöja.

Byta blöja